Silk Plaster - tencuieli decorative din matase
 

Incalzirea pe baza de radiatii infrarosii versus Cancer

Un doctor din Grecia Antica pe nume Parmenides a spus: "Da-mi o sansa sa creez febra si voi putea trata orice boala"(Hancock, 2003).Cancerul continua sa fie criminalul de top in societatea moderna.Antidoturile pentru cancer sunt rare ,intruzive si dureroase [...]

Incalzirea secolului 21

In ciuda faptului ca istoria dezvoltarii incalzirii cu infrarosu a inceput acum un deceniu, majoritatea oamenilor,acum 2-3 ani, nu era familiarizata cu fraza “incalzire cu infrarosu” [...]

Dezvoltarea sistemelor de incalzire cu infrarosu pe termen mediu

Pe de o parte –criza economica globala care “trage in jos” toate sectoarele economice ,avand un impact negativ major in toate domeniile.Si pe de alta parte – contrar evolutiei economice, observam o crestere a cerintelor pentru sistemele de incalzire cu infrarosu.

Bineinteles, un rol foarte important joaca si factorul de noutate a acestor produse precum si faptul ca suntem aproape necunoscuti pentru consumatorii generali ,dar sistemele cu infrarosu sunt o parte din viata noastra.In ciuda dezvoltarii regresive provocata de criza acum se pune foarte mare accent pe competitivitatea produselor in toate domeniile . Astfel criza scoate de pe piata produsele invechite si aduce in primplan produsele noi ,moderne si eficiente.

Este important ca sistemele de incalzire cu infrarosu devin importante ,avand in vedere tehnologiile performante si fiabile inglobate in acestea, ducand astfel la o imbunatatire semnificativa a eficientei lor. Nu spunem ca de maine incalzirea pe baza de infrarosu  va domina sectorul rezidential ,dar preconizarile cam asa suna.

Cat despre incalzirea din mediul rural (case,vile) previziunile sunt destul de clare , manifestandu-se un interes puternic de autonomie si independenta fata de metodele traditionale de incalzire (gaz , lemne,combustibili lichizi).Incalzirea electrica(cu conditia de a fi eficienta si performanta) , tinind cont de trendul global de a echipa casele cu surse de alimentare electrica , incepe gradat sa se dezvolte .

O situatie mai complicata apare in sectorul industrial gen uzine , hangare,ateliere etc. Pe de o parte are loc reducerea productiei de aceea foarte multe companii se inchid. Pe de alta parte , ca sa-si continue activitatea inteprinderile pun in balanta din ce in ce mai mult reducerea costurilor , o pondere destul de importanta detinand si costurile cu asigurarea incalzirii .Acest factor este de inteles din moment ce unii estimeaza facturile numai pe incalzire la circa 30% din costuri si aceste procente,din pacate, tot urca.

Trebuie precizat ca incalzirea electrica este ,din punct de vedere strategic, mult mai promitatoare decat incalzirea obtinuta din surse de energie ce nu pot fi reinnoite (gaz,disel,combustibil,carbune,lemne de foc etc.).Acest lucru a fost inteles de mult de unele tari din Europa ,unde sunt multe cazuri in care se schimba integral sistemul de incalzire pe baza de gaz cu incalzirea electrica prin infrarosu.

Astfel,bazandu-ne pe experientele anterioare,putem ajungem la concluzia ca cererea pentru sistemele de incalzire electrice cu infrarosu va creste continuu in viitorul apropiat,in ciuda crizei .

Numai timpul va spune daca previziunile noastre vor deveni realitate.


incalzire cu infrarosu, panouri radiante, panouri radiante infrarosu, sisteme alternative de incalzire, incalzire in pardoseala, panouri infrarosu, preturi panouri radiante, firme panouri solare, sisteme incalzire locuinte, incalzire panouri radiante, sisteme incalzire solara, incalzire infrarosu, panouri solare, incalzirea solara
incalzire infrarosu Bucuresti, incalzire infrarosu Targoviste, incalzire infrarosu Iasi, incalzire infrarosu Cluj-Napoca, incalzire infrarosu Timisoara, incalzire infrarosu Constanta, incalzire infrarosu Baia Mare, incalzire infrarosu Arad, incalzire infrarosu Brasov, incalzire infrarosu Sibiu