Folie radianta Zebra


Silk Plaster - tencuieli decorative din matase
 

Incalzirea pe baza de radiatii infrarosii versus Cancer

Un doctor din Grecia Antica pe nume Parmenides a spus: "Da-mi o sansa sa creez febra si voi putea trata orice boala"(Hancock, 2003).Cancerul continua sa fie criminalul de top in societatea moderna.Antidoturile pentru cancer sunt rare ,intruzive si dureroase [...]

Incalzirea secolului 21

In ciuda faptului ca istoria dezvoltarii incalzirii cu infrarosu a inceput acum un deceniu, majoritatea oamenilor,acum 2-3 ani, nu era familiarizata cu fraza “incalzire cu infrarosu” [...]

Elementele foliei radiante

Sistemul de incalzire consta din doua parti: elementele de incalzire si termoregulatorul (termostat).

Sistemul de incalzire ZEBRA se prezinta sub forma de folie, se ataseaza pe tavan, este acoperit cu tavanul fals (gips-carton, lemn, etc.), conectat electric si controlat de termostatele de ambient si incalzeste prin raze infrarosii obiectele din camera (pereti, podea, etc. obiecte care la randul lor incalzesc aerul).

ZEBRA respecta principiul natural al transferului de caldura, astfel fluxul de caldura de la elementele sistemului montate pe tavan se transmite direct pardoselii , peretilor iar acestea transfera caldura stocata aerului.

Constructia si proprietatile elementelor de incalzire

Elementele de incalzire se compun din doua folii electroizolante intre care se afla elementul radiant, care este compus din conductori electrici si un ecran de aluminiu, de grosime totala 0,3-0,4 mm.

Conductorii electrici sint confectionati dintr-un aliaj de metale pretioase care asigura valoarea necesara a rezistentei si sint pozitionati in forma de zig-zag.

Elementul de incalzire are in componenta sa cablul pentru conectarea la retea.

La trecerea curentului electric prin conductor ( foita rezistiva incalzitoare) acesta se incalzeste pana la 45 ºC.

Caldura emisa se transmite catre foita de aluminiu a carei suprafata se incalzeste pana la 43-44 ºC si radiaza caldura sub forma de raze infrarosii.

Datorita acestui fapt la suprafata plafonului temperatura ajunge la 30-32 ºC.

Incalzirea cu folie radianta

Una dintre calitatile importante este durata mare de viata a sistemului.

Termenul de garantie de la data montarii este de 10 ani.

Timpul de exploatare din momentul montajului depaseste 25 de ani.

O asemenea durata de exploatare se atinge datorita faptului ca in regim de functionare elementele componente ale sistemului au regim de temperatura de stocare.

Materialul rezistiv are temperatura de topire mai mare de 1500 ºC, ecranul de aluminiu mai mare de 600 ºC, iar folia din polimeri mai mare de 350 ºC.

Sistemul este relativ usor (un metru patrat are aprox. 500 grame), flexibil, se poate transporta si depozita in rulouri cu diametrul interior de 8 - 10 cm.

Nu necesita servicii de intretinere, e inofensiv si ecologic.

Arie de aplicabilitate

Sistemele de încălzire cu infraroşu au o arie de aplicabilitate foarte largă putând fi folosite cu succes la:

Locuinţe

Sistemul de încălzire ZEBRA este ideal atât pentru construcţiile noi, cât şi pentru reamenajarea celor vechi.

Dacă veţi alege acest sistem de încălzire, veţi economisi chiar din etapa de proiectare pentru că nu mai aveţi nevoie de:

Institutii publice, birouri, spatii comerciale

Este mai plăcut să lucrezi în birouri, atunci cînd nu "pluteşte" praf de hârtie ridicat de aerul încălzit de sistemul de încălzire.

Sistemele de comandă fac posibilă alegerea individuală a temperaturii pentru fiecare încăpere a biroului.

Şcoli, grădiniţe, spitale

Cel mai bun sistem de încălzire pentru încăperile pentru copii este sistemul de încălzire cu raze infraroşii, deoarece:


incalzire cu infrarosu, panouri radiante, panouri radiante infrarosu, sisteme alternative de incalzire, incalzire in pardoseala, panouri infrarosu, preturi panouri radiante, firme panouri solare, sisteme incalzire locuinte, incalzire panouri radiante, sisteme incalzire solara, incalzire infrarosu, panouri solare, incalzirea solara
incalzire infrarosu Bucuresti, incalzire infrarosu Targoviste, incalzire infrarosu Iasi, incalzire infrarosu Cluj-Napoca, incalzire infrarosu Timisoara, incalzire infrarosu Constanta, incalzire infrarosu Baia Mare, incalzire infrarosu Arad, incalzire infrarosu Brasov, incalzire infrarosu Sibiu