Folie radianta Zebra


Silk Plaster - tencuieli decorative din matase
 

Incalzirea pe baza de radiatii infrarosii versus Cancer

Un doctor din Grecia Antica pe nume Parmenides a spus: "Da-mi o sansa sa creez febra si voi putea trata orice boala"(Hancock, 2003).Cancerul continua sa fie criminalul de top in societatea moderna.Antidoturile pentru cancer sunt rare ,intruzive si dureroase [...]

Incalzirea secolului 21

In ciuda faptului ca istoria dezvoltarii incalzirii cu infrarosu a inceput acum un deceniu, majoritatea oamenilor,acum 2-3 ani, nu era familiarizata cu fraza “incalzire cu infrarosu” [...]

Instalarea sistemului ZEBRA

Instalarea sistemului de încălzire cu infraroşii

Sistemul este compus din doua parti functionale, elementele de incalzire si sistemul de reglare (termostat).

Elementele de incalzire se monteaza pe plafon si se recomanda sa acopere intre 60-80% din suprafata acestuia. Diferenta de temperatura intre podea si plafon va fi de 4º C pentru incaperi cu inaltime maxima de 3m.

1. Montajul direct pe tavanul de beton

Se acopera tavanul in proportie de 100% cu un material termoizolant si reflectorizant ( ex.: izolon ) . Se recomanda a se lasa 2-3 cm de material sa acopere peretii de-a lungul intregului perimetru pentru a evita puntile reci care se pot forma intre tavan si pereti . Se dau gauri in tavan si izolon pentru a putea prinde colturile materialului . Apoi se dau gauri la 0,5 m una de alta pentru a putea alinia si intinde izolonul astfel evitand formarea de bule de aer sau praf sub material . Se recomanda urmatoarele benzi de izolon sa se suprapuna 3-4 cm pentru a fi siguri de reflectarea 100% a caldurii . Dupa instalarea materialului termoizolant si reflectorizant se trece la montajul foliei ZEBRA conform proiectului de lucru al locatiei respective.

ATENTIE!!! Gaurirea si prinderea foliilor se face numai pe zonele transparente evitandu-se astfel compromiterea functionarii elementelor conductoare. Este important ca suprafata tavanului sa fie plana.

2. Montajul pe PAL, OSB, plastic, gipscarton

Instalarea se realizează în acelaşi mod ca şi în plafoanele de beton , singura diferenta fiind data de modalitatea de prindere a foliei Zebra cu capse.

3. Montajul sub un tavan fals

Se monteaza izolonul pe toata suprafata tavanului . Se monteaza apoi profilele metalice de sustinere a decorului (gipscarton , plastic , lemn ) la 60 cm distanta unele de altele. Se monteaza apoi elementele de folie Zebra , se fac legaturile la capete si apoi se poate trece la montajul decorului . Este recomandat ca intre folia Zebra si decorul folosit sa fie o distanta de 10 – 150 mm.

IMPORTANT ! Elementele de folie Zebra se leaga in paralel ( + la + si - la - ).

Instructiuni de operare a sistemului ZEBRA


Exemplu de calcul sistem de incalzire folie Zebra

- Locuinta cu o inaltime de 2,7 m;
- Suprafaţa utila de 80 m ²;
- Temperatura interioara : 20 C;
- Izolaţii - termosistem 10 cm;
- Locatie: Iasi;
- Tipul de finisaj tavan: tavan fals.

Pentru zona Iasi procentul de acoperire cu folie a tavanului este de 60% .

Necesar folie : 80mp x 60% = 48mp

Putere instalata necesara : 48mp x 200W/mp = 9600W = 9,6 Kw (200W reprezinta puterea maxima pentru 1mp de folie).

Daca puterea instalata nu este suficienta re recomanda folosirea releelor de prioritate(relee inteligente ) care permit dezactivarea temporara a unor zone neprioritare ale circuitului de incalzire . Prin folosirea acestor relee puterea necesara poate fi redusa la jumatate.


incalzire cu infrarosu, panouri radiante, panouri radiante infrarosu, sisteme alternative de incalzire, incalzire in pardoseala, panouri infrarosu, preturi panouri radiante, firme panouri solare, sisteme incalzire locuinte, incalzire panouri radiante, sisteme incalzire solara, incalzire infrarosu, panouri solare, incalzirea solara
incalzire infrarosu Bucuresti, incalzire infrarosu Targoviste, incalzire infrarosu Iasi, incalzire infrarosu Cluj-Napoca, incalzire infrarosu Timisoara, incalzire infrarosu Constanta, incalzire infrarosu Baia Mare, incalzire infrarosu Arad, incalzire infrarosu Brasov, incalzire infrarosu Sibiu