Panouri radiante


Silk Plaster - tencuieli decorative din matase
 

Incalzirea pe baza de radiatii infrarosii versus Cancer

Un doctor din Grecia Antica pe nume Parmenides a spus: "Da-mi o sansa sa creez febra si voi putea trata orice boala"(Hancock, 2003).Cancerul continua sa fie criminalul de top in societatea moderna.Antidoturile pentru cancer sunt rare ,intruzive si dureroase [...]

Incalzirea secolului 21

In ciuda faptului ca istoria dezvoltarii incalzirii cu infrarosu a inceput acum un deceniu, majoritatea oamenilor,acum 2-3 ani, nu era familiarizata cu fraza “incalzire cu infrarosu” [...]

Incalzirea cu panouri radiante

Incalzirea cu panouri radiante este indirecta. Caldura este transferata de la panou spre suprafete cum ar fi podele, pereti, mobila, persoane, care la randul lor o elibereaza incalzind aerul din incapere.

Nici o pierdere nu apare pe traseul de la tavan la podea. Incalzirea radianta poate fi comparata cu lumina. Dispersia si reflectia apar relativ in acelasi mod.

Panourile radiante creaza o egalizare a distributiei temperaturii pe inaltime, intre tavan si podea. Astfel, se evita formarea pernelor de aer supraincalzit care se localizeaza in zona tavanului atunci cand sunt utilizate alte sisteme de incalzire. Incalzirea camerelor cu tavane inalte cu ajutorul panourilor radiante da posibilitatea scaderii semnificative a consumului de energie.

Aria de aplicare este deosebit de mare: case, vile, garaje, spatii de productie, depozite, hangare, spatii comerciale, sali de sport, spatii culturale, unitati medicale, spitale, biserici.

Acum inaltimea spatiului nu mai este o problema pentru noi. Putem incalzi la costuri mai mici decat solutiile existente pe piata, spatii cu inaltime pana la 20 m.

Incalzirea totala
Panourile radiante incalzesc prima data persoanele si apoi aerul dintr-o incapere. Temperatura operativa, adica temperatura pe care o persoana o simte, este cu cateva grade mai mare decat temperatura aerului.

Pentru un anumit nivel al confortului, folosirea sistemului de incalzire cu panouri radiante permite reducerea temperaturii aerului cu cateva grade in comparatie cu un sistem de incalzire conventional, iar cu reducerea fiecarui grad  se va obtine o reducere a energiei consumate cu aprox. 5%.

Incalzirea locala si zonala
Folosind un sistem de incalzire cu panouri radiante putem realiza temperaturi diferite in zone diferite din aceeasi camera De aceea este posibil divizarea oricarei suprafete in zone mai mici mentinand un nivel diferit al confortului in fiecare zona. Este posibil de asemenea sa incalzim un anumit loc, cum ar fi un singur post de lucru. La incalzirea locala nivelul de incalzire creste atunci cand este nevoie.

Incalzire suplimentara
Ca suplimentare a altui sistem de incalzire atunci cand extindem  un sistem de incalzire existent, solutia cu panouri radiante este adeseori o solutie simpla si ieftina. Pentru o cladire incalzita cu un sistem conventional montarea unuia sau mai multor panouri radiante este adesea o solutie mai ieftina si mai flexibila decat extinderea retelei de conducte de apa.

Protejarea contra curentilor reci de aer
O suprafata rece cum ar fi o fereastra are un efect de racire asupra  aerului din preajma lui. Panourile radiante asigura o protectie eficienta si economica impotriva curentilor reci de aer din zona ferestrelor. Cu cat mai rece este fereastra, cu atat mai multa radiatie termica va atrage. Caldura radiata va migra “automat” acolo unde este cel mai necesar, facilitand astfel crearea unui climat interior confortabil.


incalzire cu infrarosu, panouri radiante, panouri radiante infrarosu, sisteme alternative de incalzire, incalzire in pardoseala, panouri infrarosu, preturi panouri radiante, firme panouri solare, sisteme incalzire locuinte, incalzire panouri radiante, sisteme incalzire solara, incalzire infrarosu, panouri solare, incalzirea solara
incalzire infrarosu Bucuresti, incalzire infrarosu Targoviste, incalzire infrarosu Iasi, incalzire infrarosu Cluj-Napoca, incalzire infrarosu Timisoara, incalzire infrarosu Constanta, incalzire infrarosu Baia Mare, incalzire infrarosu Arad, incalzire infrarosu Brasov, incalzire infrarosu Sibiu